Projects Support

luchtzuivering

Een gezonde werk- en leefomgeving is van levensbelang. Met een luchtzuiveringssysteem haalt u schadelijke stoffen, bacteriën, virussen, pollen en schimmels permanent uit de lucht. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit en ademt u alleen schone en gezonde lucht in.

Projects Support is officieel distributeur van VFA-Solutions, producent van luchtzuiveringssystemen. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van luchtzuiveringssystemen. Met eigengepatenteerde luchtreinigingstechniek verwijderen de systemen 
Virussen Fijnstof en Allergenen.

Het bedrijf HPG W-installatietechniek verricht in opdracht van Projects Support de installaties van alle VFA-solutions producten door Nederland. 
Op deze pagina vindt u verschillende oplossingen van VFA-Solutions die de luchtkwaliteit van uw werk- en leefomgeving zullen verbeteren.

Fabrikant/producent

Installatie Partner

luchtzuiveringssystemen verwijderen:

Virussen

Schimmels

Geuren

Gassen

Fijnstof

Bacteriën

Enkele feiten

Luchtkwaliteit binnen is 2 to 5 keer slechter dan buiten (EPA)
Slechte Luchtkwaliteit is het grootste milieugevaar ter wereld (WHO)
Een goede luchtkwaliteit is essentieel voor het voorkomen van overdracht van virussen en bacterien
Aangetoond dat vanwege slechte luchtkwaliteit binnen (ASHRAE) er veel ziekte verzuim is.
50% van gebouwen en kantoren hebben problemen die gelinkt zijn aan de kwaliteit van de binnenlucht (EPA)

72% van alle giftige chemicaliën worden binnen gebruikt (UL)

ASPRA = Echte en effectieve luchtzuivering

ASPRA: electrostatische filtering met een speciaal open filter
 • Hoge effectiviteit (95-99 %)
 • Lage drukval à weinig lawaai, laag energieverbruik
 • Zowel stand alone and geïntegreerd systeem mogelijk
 • Productie van 100 tot 10.000 m3 per uur afhankelijk van de module

Openfilter (geen textiel)

Verwijdert alle deeltjes:
 • PM10
 • PM2.5
 • PM1
 • Ultrafijne deeltjes (bv. Virussen en roet)
 

Filteren van deeltjes: Conventionele filters vs. ASPRA collectoren

Conventioneel Filter: verstopt snel door verzadiging

Conventionele filters

 • Drukval neemt met de tijd toe
 • Lage efficiency voor ultrafijne deeltjes
 • Herhaalde microbiële groei op filters
 • Hoog servicegebied is vereist
 • Niet milieuvriendelijk
ASPRA Collector

De gebruikte ASPRA collectoren raken niet verstopt (vaste stroom: geen opbouw van weerstand)

ASPRA collectoren

 • Drukval blijft constant (geen verstopping)
 • Hoge filter efficiency voor deeltjes van alle afmetingen: PM10, PM2.5, PM1 en
 • ultra fijne deeltjes4
 • Geen microbiële groei op filters
 • Recyclebare collectoren
 • Vangt en doodt microbiële middelen

Case: ASPRA Induct in kantoren en commerciële gebouwen

Probleem

HEPA filter prestatie is vereist maar niet mogelijk vanwege hoge weerstand en energieverbruik van HEPA en alle pre-filters.  H13 filters hebben vaak last van lekkage en vereisen onderhoud ondanks initiële validatie.

Oplossing

ASPRA INduct vervangt huidige EU7 and EU 9 met de ASPRA INduct en integreert dit in de HVAC unit van de leidingen.

Resultaat

Reductie van 40-80% in energieverbruik, langere levensduur van de H13, vermindert risico’s die voortkomen uit lekkage van de H13  extra veiligheid en grote kostenbesparing. H13 wordt onnodig.
Previous
Next

ASPRA AURA SMART (S400)

De ASPRA Aura Smart is ideaal voor luchtreiniging in kantoren, huizen, scholen, rookcabines, sport- centra, catering en verzorgingstehuizen. Het systeem is geschikt voor ruimtes kleiner dan 200 m3.
De luchtreiniger bevat een geïntegreerde luchtkwaliteitssensor, die de luchtkwaliteit in de kamer meet en de luchtreiniger hierop aanstuurt. U beschikt dan ook altijd over optimale luchtreiniging. Dankzij het standaard meegeleverde VFA Actiefkoolstoffilter, verwijdert de luchtreiniger tevens gassen en geuren uit de lucht. Enkele voordelen zijn:

Previous
Next

DEmo aanvragen

Ervaar de voordelen van de ASPRA AURA SMART en verbeter direct uw luchtkwaliteit. Voor een demo bij ons op kantoor kunt u op de onderstaande knop klikken of direct bellen naar 036-8417648

ASPRA® L-MOBILE

De ASPRA L (Mobile) luchtreiniger is speciaal ontwikkeld voor situaties waar hoge capaciteit recirculatie luchtreiniging gewenst is. De ASPRA L luchtreiniger is beschikbaar in twee versies die beide complete ruimtereiniging bieden:

De ASPRA L
De ASPRA L wordt op een vaste locatie geïnstalleerd en is traploos in te stellen tot een capaciteit van 2.500 m³/h.

De ASPRA L Mobile
De ASPRA L Mobile is uitgerust met wielen, waardoor hij zeer gemakkelijk te verplaatsen is naar daar waar luchtreiniging nodig is. In te stellen tot een capaciteit van 2.500 m³/h.

Wanneer naast deeltjesreiniging, behoefte is aan het verwijderen van gassen en geuren uit de lucht, kan de luchtreiniger uitgebreid worden met unieke VFA Actiefkoolstoffilters of hoge capaciteit cartridges. Zowel de filters als de cartridges bestaan uit zeer geconcentreerd actiefkoolstof, waardoor de levensduur hoog is en de gassen en geuren zeer efficiënt uit de lucht worden verwijdert. Afhankelijk van de aanwezige geuren en gassen, is het mogelijk hier een speciaal type actiefkoolstof voor te selecteren, om een zo hoog mogelijke reinigingsefficiëntie te behalen. Hierdoor bent u verzekert van optimale luchtreiniging en luchtkwaliteit.

DEmo aanvragen

Ervaar de voordelen van de ASPRA L Mobile  en verbeter direct uw luchtkwaliteit. Voor een demo bij ons op kantoor kunt u op de onderstaande knop klikken of direct bellen naar 036-8417648

ASPRA® L3000 INduct

Door de ASPRA L3000 INduct in uw ventilatiesysteem te installeren, voorkomt u dat schadelijk stof, fijnstof, bacteriën, pollen en schimmels uw gebouw binnendringen en uiteindelijk in uw longen terecht komen. De ASPRA L3000 INduct zal de gezondheid van de bewoners verhogen en de onderhoudskosten van uw ventilatiesysteem verlagen. De ASPRA L3000 INduct heeft een aansluiting van 1460 x 430 mm welke, met behulp van VFA adapters, aangesloten kan worden op elk ventilatiekanaal van elke afmeting. Deze INduct wordt gebruikt wanneer u luchtreiniging op grote schaal, snel, effectief en kosten efficiënt wilt toepassen. De ASPRA L3000 INduct beschikt over twee collecting units en is geschikt voor luchtreiniging in publieke ruimtes zoals rookcabines, vliegvelden, metro- en treinstations, winkelcentra en buurthuizen.

DEmo aanvragen

Ervaar de voordelen van de  ASPRA L3000 INduct en verbeter direct uw luchtkwaliteit. Voor een demo bij ons op kantoor kunt u op de onderstaande knop klikken of direct bellen naar 036-8417648

ASPRA® S-induct

Door de ASPRA S INduct in uw ventilatiekanaal of luchtbehandelingskast te installeren, voorkomt u dat vervuilde buitenlucht zoals schadelijk stof, fijnstof, bacteriën, pollen en schimmels uw gebouw binnendringen en in uw longen terecht komt. De ASPRA S INduct verhoogt de luchtkwaliteit en verlaagt de energiekosten van uw ventilatiesysteem. De ASPRA S INduct is geschikt voor aansluiting op elk ventilatiekanaal van elke afmeting met een debiet tot 600 m³/uur. De luchtreiniger maakt gebruik van de aanwezige luchtstroom in het kanaal en bevat geen eigen ventilator. Het systeem biedt een veel hogere filtratie efficiëntie voor fijnstof dan standaard M5, F7 of F9 filters en biedt daardoor optimale luchtkwaliteit en schone ventilatiekanalen. ASPRA

DEmo aanvragen

Ervaar de voordelen van de ASPRA S INduct en verbeter direct uw luchtkwaliteit. Voor een demo bij ons op kantoor kunt u op de onderstaande knop klikken of direct bellen naar 036-8417648

Onze partners